***ﻃﺮﻳﻘﺔ ﻋﻤﻞ ﺍﻟﺘﻮﺭﺗﺔ ﺑﺎﻟﺨﻄﻮﺍﺕ ﻭﺍﻟﺼﻮﺭ ...*
**ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﻴﻜﻢ ﻭﺭﺣﻤﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻭﺑﺮﻛﺎﺗﻪ،، *
**
**
*ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ..*
*10 ﺑﻴﻀﺎﺕ ﻣﺘﻮﺳﻄﻪ..ﺑﺪﺭﺟﺔ ﺣﺮﺍﺭﺓ ﺍﻟﻐﺮﻓﻪ
2 ﻛﻮﺏ ﺍﻻ ﺭﺑﻊ ﺳﻜﺮ ﺑﻮﺩﺭﻩ ﻣﻨﺨﻮﻝ ﻧﺎﻋﻢ..
2 ﻛﻮﺏ ﺩﻗﻴﻖ
ﻓﺎﻧﻠﻴﺎ..*
*ﻻ ﻳﻮﺟﺪ ﺑﻴﻜﻨﺞ ﺑﻮﺩﺭ ﻓﻲ ﺍﻟﻜﻴﻚ ﺍﻻﺳﻨﻔﺠﻲ ...ﺍﻻﻋﺘﻤﺎﺩ ﺍﻻﺳﺎﺳﻲ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﻬﻮﺍﺀ ﺍﻟﺬﻱ ﻳﺪﺧﻞ ﺍﺛﻨﺎﺀ ﺧﻔﻖ ﺍﻟﺒﻴﺾ..*
**
*ﺍﻟﻄﺮﻳﻘﺔ*
*ﺍﻭﻝ ﺧﻄﻮﻩ ﺑﻔﺼﻞ ﺍﻟﺒﻴﺎﺽ ﻋﻦ ﺍﻟﺼﻔﺎﺭ..ﻭ ﺑﺨﻔﻖ ﻛﻼ ﻣﻨﻬﻤﺎ ﻣﻊ ﻧﺼﻒ ﻛﻤﻴﺔ ﺍﻟﺴﻜﺮ..ﺍﻟﺴﺮ ﺍﻻﻭﻝ*
**
*ﺩﻩ ﺷﻜﻞ ﺍﻟﺼﻔﺎﺭ ﺑﻌﺪ ﺍﻟﺨﻔﻖ..*
**
*ﻭ ﺩﻩ ﺍﻟﺒﻴﺎﺽ ﺑﺎﻟﺴﻜﺮ ﻭ ﺑﻴﺴﻤﻰ ﺍﻟﻤﺮﻧﺞ..*
**
*ﻋﺪﻳﻦ ﺑﻀﻴﻒ ﺍﻟﺒﻴﺎﺽ ﺍﻟﻲ ﺍﻟﺼﻔﺎﺭ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻀﻴﻒ ﺍﻟﺪﻗﻴﻖ ﺑﺨﻔﺔ ﺷﺪﻳﺪﻩ ﻋﻠﻰ ﺣﻮﺍﻟﻲ ﺧﻤﺲ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﻭ ﺩﻩ ﺷﻜﻞ ﺍﻟﻜﻴﻚ ﻭ ﺗﻼﺣﻈﻮﻥ ﻣﺪﻯ ﻫﺸﺎﺷﺘﻪ..ﻭ ﺧﻔﺘﻪ..ﻭ ﺩﻱ ﺍﺣﺪ ﺍﻫﻢ ﺍﺳﺮﺍﺭﻩ*
**
*ﻭ ﻳﺼﺐ ﻓﻲ ﺍﻟﻘﺎﻟﺐ ﻭ ﻳﻔﻀﻞ ﺍﻥ ﻳﻜﻮﻥ ﻗﺎﻟﺐ ﺟﺪﺍﺭﻩ ﻋﺎﻝ ﺍﻥ ﻟﻢ ﻳﺘﻮﺍﺟﺪ ﻓﻼ ﺗﻮﺟﺪ ﺍﻱ ﻣﺸﻜﻠﻪ ..ﻓﺘﻮﺿﻊ ﺍﻟﻜﻴﻜﻪ ﻓﻲ ﻗﺎﻟﺐ ﻣﻨﺎﺳﺐ..ﺑﻌﺪ ﺩﻫﻨﻬﺎ ﺑﺎﻟﺴﻤﻦ ﻭ ﺍﻟﺪﻗﻴﻖ.*
**
*ﺑﺪﺧﻠﻬﺎ ﻓﻲ ﻓﺮﻥ ﺳﺎﺧﻦ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻬﺪﻱ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﺍﻟﻨﺎﺭ ﺣﻮﺍﻟﻲ 50 ﺩﻗﻴﻘﻪ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻄﻔﻲ ﺍﻟﻔﺮﻥ ﻭ ﺍﺗﺮﻛﻬﺎ ﺑﺪﺍﺧﻠﻪ ﻋﺸﺎﻥ ﻟﻤﺎ ﺗﻘﺎﺑﻞ ﻫﻮﺍﺀ ﺑﺎﺭﺩ ﻣﺒﺎﺷﺮﺓ ﺑﺘﻬﺒﻂ ﻓﺒﺘﺮﻛﻬﺎ ﺣﻮﺍﻟﻲ 20 ﺩﻗﻴﻘﻪ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺍﻗﺒﻬﺎ ﻋﻠﻰ ﻣﻨﺨﻞ ﺳﻠﻚ..* **ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺍﺑﺪﺃ ﻓﻲ ﺍﻟﺘﺰﻳﻴﻦ...*
**
*ﺍﺳﺘﺨﺪﻣﺖ ﺷﺮﺍﺋﺢ ﺧﻮﺥ..
ﻛﺮﻳﺰ ﺍﺧﻀﺮ..
ﻓﺮﺍﻭﻟﻪ ﻣﻐﻄﺎﻩ ﺑﺎﻟﺸﻴﻜﻮﻻﺗﻪ ﺍﻟﺴﺎﺋﻠﺔ..
ﺷﺮﺍﺋﺢ ﺗﻔﺎﺡ..
ﻛﺮﻳﻢ ﺷﺎﻧﻴﻪ ﺍﺑﻴﺾ ﻭ ﺑﺎﻟﺸﻴﻜﻮﻻﺗﻪ..
ﺛﻼﺙ ﺍﺻﺎﺑﻊ ﻣﻦ ﺑﺴﻜﻮﻳﺖ ﺍﻟﺸﻴﻜﻮﻻﺗﻪ ﺍﻭ ﺟﻼﺳﻜﻲ ﻓﻠﻮﺗﺲ..
ﺭﻗﺎﺋﻖ ﺟﻼﺗﻴﻦ ﻟﻠﺘﻠﻤﻴﻊ ﺍﻥ ﻟﻢ ﻳﺘﻮﻓﺮ ﻟﺪﻳﻜﻢ ﻓﺒﺎﻻﻣﻜﺎﻥ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍﻡ ﺟﻴﻠﻲ ﻫﺬﺍ ﻳﻌﻄﻲ ﻟﻤﻌﻪ ﻟﻠﺘﺰﻳﻦ ﻭ ﻳﺤﺎﻓﻆ ﻋﻠﻴﺔ ﻣﺘﻤﺎﺳﻚ..
ﺑﻘﺴﻢ ﺍﻟﻜﻴﻚ ﻧﺼﻔﻴﻦ ﻭ ﺑﻀﻴﻒ ﺍﻟﻜﺮﻳﻢ ﺷﺎﻧﺘﻴﻪ ﺍﻻﺑﻴﺾ..*
**
*ﻟﻢ ﺍﺳﺘﻄﻴﻊ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﻣﺮﺍﺣﻞ ﺍﻟﺘﺰﻳﻴﻦ ﻻﻧﻲ ﻳﺪﻱ ﻛﺎﻧﺖ ﻣﺸﻐﻮﻟﻪ..
ﻓﻤﻌﺬﺭﺓ..ﺍﻧﺎ ﻏﻄﻴﺘﻬﺎ ﺍﻭﻻ ﺑﺎﻟﻜﺮﻳﻤﻪ ﺍﻟﺒﻴﻀﺎﺀ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﻋﻤﻠﺖ ﻃﺒﻘﺎﺕ ﻣﻦ ﺍﻟﺨﻮﺥ ﻭ ﺍﻟﺘﻔﺎﺥ ﻭ ﺍﻟﻔﺮﺍﻭﻟﻪ..*
**
**
**
*
*
*
**ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﻴﻜﻢ ﻭﺭﺣﻤﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻭﺑﺮﻛﺎﺗﻪ،، *
**
**
*ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ..*
*10 ﺑﻴﻀﺎﺕ ﻣﺘﻮﺳﻄﻪ..ﺑﺪﺭﺟﺔ ﺣﺮﺍﺭﺓ ﺍﻟﻐﺮﻓﻪ
2 ﻛﻮﺏ ﺍﻻ ﺭﺑﻊ ﺳﻜﺮ ﺑﻮﺩﺭﻩ ﻣﻨﺨﻮﻝ ﻧﺎﻋﻢ..
2 ﻛﻮﺏ ﺩﻗﻴﻖ
ﻓﺎﻧﻠﻴﺎ..*
*ﻻ ﻳﻮﺟﺪ ﺑﻴﻜﻨﺞ ﺑﻮﺩﺭ ﻓﻲ ﺍﻟﻜﻴﻚ ﺍﻻﺳﻨﻔﺠﻲ ...ﺍﻻﻋﺘﻤﺎﺩ ﺍﻻﺳﺎﺳﻲ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﻬﻮﺍﺀ ﺍﻟﺬﻱ ﻳﺪﺧﻞ ﺍﺛﻨﺎﺀ ﺧﻔﻖ ﺍﻟﺒﻴﺾ..*
**
*ﺍﻟﻄﺮﻳﻘﺔ*
*ﺍﻭﻝ ﺧﻄﻮﻩ ﺑﻔﺼﻞ ﺍﻟﺒﻴﺎﺽ ﻋﻦ ﺍﻟﺼﻔﺎﺭ..ﻭ ﺑﺨﻔﻖ ﻛﻼ ﻣﻨﻬﻤﺎ ﻣﻊ ﻧﺼﻒ ﻛﻤﻴﺔ ﺍﻟﺴﻜﺮ..ﺍﻟﺴﺮ ﺍﻻﻭﻝ*
**
*ﺩﻩ ﺷﻜﻞ ﺍﻟﺼﻔﺎﺭ ﺑﻌﺪ ﺍﻟﺨﻔﻖ..*
**
*ﻭ ﺩﻩ ﺍﻟﺒﻴﺎﺽ ﺑﺎﻟﺴﻜﺮ ﻭ ﺑﻴﺴﻤﻰ ﺍﻟﻤﺮﻧﺞ..*
**
*ﻋﺪﻳﻦ ﺑﻀﻴﻒ ﺍﻟﺒﻴﺎﺽ ﺍﻟﻲ ﺍﻟﺼﻔﺎﺭ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻀﻴﻒ ﺍﻟﺪﻗﻴﻖ ﺑﺨﻔﺔ ﺷﺪﻳﺪﻩ ﻋﻠﻰ ﺣﻮﺍﻟﻲ ﺧﻤﺲ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﻭ ﺩﻩ ﺷﻜﻞ ﺍﻟﻜﻴﻚ ﻭ ﺗﻼﺣﻈﻮﻥ ﻣﺪﻯ ﻫﺸﺎﺷﺘﻪ..ﻭ ﺧﻔﺘﻪ..ﻭ ﺩﻱ ﺍﺣﺪ ﺍﻫﻢ ﺍﺳﺮﺍﺭﻩ*
**
*ﻭ ﻳﺼﺐ ﻓﻲ ﺍﻟﻘﺎﻟﺐ ﻭ ﻳﻔﻀﻞ ﺍﻥ ﻳﻜﻮﻥ ﻗﺎﻟﺐ ﺟﺪﺍﺭﻩ ﻋﺎﻝ ﺍﻥ ﻟﻢ ﻳﺘﻮﺍﺟﺪ ﻓﻼ ﺗﻮﺟﺪ ﺍﻱ ﻣﺸﻜﻠﻪ ..ﻓﺘﻮﺿﻊ ﺍﻟﻜﻴﻜﻪ ﻓﻲ ﻗﺎﻟﺐ ﻣﻨﺎﺳﺐ..ﺑﻌﺪ ﺩﻫﻨﻬﺎ ﺑﺎﻟﺴﻤﻦ ﻭ ﺍﻟﺪﻗﻴﻖ.*
**
*ﺑﺪﺧﻠﻬﺎ ﻓﻲ ﻓﺮﻥ ﺳﺎﺧﻦ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻬﺪﻱ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﺍﻟﻨﺎﺭ ﺣﻮﺍﻟﻲ 50 ﺩﻗﻴﻘﻪ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺑﻄﻔﻲ ﺍﻟﻔﺮﻥ ﻭ ﺍﺗﺮﻛﻬﺎ ﺑﺪﺍﺧﻠﻪ ﻋﺸﺎﻥ ﻟﻤﺎ ﺗﻘﺎﺑﻞ ﻫﻮﺍﺀ ﺑﺎﺭﺩ ﻣﺒﺎﺷﺮﺓ ﺑﺘﻬﺒﻂ ﻓﺒﺘﺮﻛﻬﺎ ﺣﻮﺍﻟﻲ 20 ﺩﻗﻴﻘﻪ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺍﻗﺒﻬﺎ ﻋﻠﻰ ﻣﻨﺨﻞ ﺳﻠﻚ..* **ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﺍﺑﺪﺃ ﻓﻲ ﺍﻟﺘﺰﻳﻴﻦ...*
**
*ﺍﺳﺘﺨﺪﻣﺖ ﺷﺮﺍﺋﺢ ﺧﻮﺥ..
ﻛﺮﻳﺰ ﺍﺧﻀﺮ..
ﻓﺮﺍﻭﻟﻪ ﻣﻐﻄﺎﻩ ﺑﺎﻟﺸﻴﻜﻮﻻﺗﻪ ﺍﻟﺴﺎﺋﻠﺔ..
ﺷﺮﺍﺋﺢ ﺗﻔﺎﺡ..
ﻛﺮﻳﻢ ﺷﺎﻧﻴﻪ ﺍﺑﻴﺾ ﻭ ﺑﺎﻟﺸﻴﻜﻮﻻﺗﻪ..
ﺛﻼﺙ ﺍﺻﺎﺑﻊ ﻣﻦ ﺑﺴﻜﻮﻳﺖ ﺍﻟﺸﻴﻜﻮﻻﺗﻪ ﺍﻭ ﺟﻼﺳﻜﻲ ﻓﻠﻮﺗﺲ..
ﺭﻗﺎﺋﻖ ﺟﻼﺗﻴﻦ ﻟﻠﺘﻠﻤﻴﻊ ﺍﻥ ﻟﻢ ﻳﺘﻮﻓﺮ ﻟﺪﻳﻜﻢ ﻓﺒﺎﻻﻣﻜﺎﻥ ﺍﺳﺘﺨﺪﺍﻡ ﺟﻴﻠﻲ ﻫﺬﺍ ﻳﻌﻄﻲ ﻟﻤﻌﻪ ﻟﻠﺘﺰﻳﻦ ﻭ ﻳﺤﺎﻓﻆ ﻋﻠﻴﺔ ﻣﺘﻤﺎﺳﻚ..
ﺑﻘﺴﻢ ﺍﻟﻜﻴﻚ ﻧﺼﻔﻴﻦ ﻭ ﺑﻀﻴﻒ ﺍﻟﻜﺮﻳﻢ ﺷﺎﻧﺘﻴﻪ ﺍﻻﺑﻴﺾ..*
**
*ﻟﻢ ﺍﺳﺘﻄﻴﻊ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﻣﺮﺍﺣﻞ ﺍﻟﺘﺰﻳﻴﻦ ﻻﻧﻲ ﻳﺪﻱ ﻛﺎﻧﺖ ﻣﺸﻐﻮﻟﻪ..
ﻓﻤﻌﺬﺭﺓ..ﺍﻧﺎ ﻏﻄﻴﺘﻬﺎ ﺍﻭﻻ ﺑﺎﻟﻜﺮﻳﻤﻪ ﺍﻟﺒﻴﻀﺎﺀ ﻭ ﺑﻌﺪﻳﻦ ﻋﻤﻠﺖ ﻃﺒﻘﺎﺕ ﻣﻦ ﺍﻟﺨﻮﺥ ﻭ ﺍﻟﺘﻔﺎﺥ ﻭ ﺍﻟﻔﺮﺍﻭﻟﻪ..*
**
**
**
*
*
*