السلام عليكم ورحمه الله وبركاته:,
ندخل ف موضوع علطول
دي مجموعه كيكات كنت عملااها من اسبوعين وبصراحه حبيت انزلهم لكم ممكن تفيدكم عشان احيانا واحد مش بيحب ياكل كيكات عاديه عاوز تغير فانا حبيت افيدكم
ممكن يكون شكلهم مش طعمهم جميل والله
يلا نبداء بسم الله اول كيك هتكون كيكة الحليب المحمص
المقادير:.
عدد 3بيض مقدارفانيليا مقدارخل 1/2 كوبا زيت كوب سكر 1/2 كوب ماء كوب دقيق كوب حليب بودرة محمص معلقة كبيرة بيكنج بودر
للتزين:. حليب مكثف وجبنه كيري او قشطه ولوز او سوداني مكسر,,
الطريقه:.
هنحمص الحليب البودر ع نار هادئه لحد مايكون لونو بني لا تحرقو عشان لو اتحرق هيبقي طعمو مو لذيذ
بعد كده هنضرب ف خلاط العادي البيض و الفانليا بعد كده السكر بعد كده الزيت والمايا واخر حاجه هنحط الحليب المحمص ونضرب تاني
وبعدين هنصب الخليط ف طبق ونحط عليه دقيق وبيكنج بودر ونقلب كويس اوي بالمضرب اليدوي
وبعد ماخليط يتمزج مع بعضو هنجيب صينيه تكون صغيرا عشان الكيكه دي صغيره تكون مقاس 22
ونحط فيها زيت نبطنها بدقيق وف الفرن علطول
ولما تطلع هنضرب الحليب المكثف ف الخلاط وعليه الجبنه كيري او ملعقتين كبار قشطه ونحطهم ع الوجه وبعد كده نزينها بالوز او سوداني الخطوه دي ممكن تستغني عنها لان هيا طعم الكيكه اصلا روعه من غير حاجه يعني
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,
تاني كيكه بقي كيك بالشعيريه البكستانيه بجد روعه
المقادير:.
3 بيضات
1 كوب زيت
1 كوب سكر ناعم
1 كوب دقيق منخول
1 م ك باكنج باودر
2 كيس فانيليا
نص كوب حليب سائل او زبادي..انا استخدمت زبادي نصف كوب
و5 حبات جبنه كيري استبدلتها بجبنه دي
اي جبنه عندك كاسات تمشي حالها
الطريقه:.
هنضرب بيض بمضرب كهرباء ع سرعه عاليه جدا وبعد كده نضيف فانليا ونضرب بعد كده السكر ونضرب كتير تاني
وبعد كده جبنه والزيت والزبادي او حليب ونضرب جامد جدا
وبعد كده الدقيق وبيكنج بودر ونضرب كويس اوي ونحطها ف صينيه مبطنه بدقيق ونحط ع الوش شعيريه باكستانيه
هنكسرها بس
وع فكره شعيريه باكستانيه تفرق عن شعيريه بتاعت الاكل اوكي
بعد ماخرجت من فرن
وحطيت ع الوش حليب مكثف فقط
وطعمها بجد روعه
وان شا الله يكون عجبكم الوصفتين تابعوني ف مشاركه جايا هنزل كيك المالح بجبنه ولانشون وكيك التمر باذن الله ,,,
وياريت تقيم ورد وانتظرونننننني
منقووووول
ندخل ف موضوع علطول
دي مجموعه كيكات كنت عملااها من اسبوعين وبصراحه حبيت انزلهم لكم ممكن تفيدكم عشان احيانا واحد مش بيحب ياكل كيكات عاديه عاوز تغير فانا حبيت افيدكم
ممكن يكون شكلهم مش طعمهم جميل والله
يلا نبداء بسم الله اول كيك هتكون كيكة الحليب المحمص
المقادير:.
عدد 3بيض مقدارفانيليا مقدارخل 1/2 كوبا زيت كوب سكر 1/2 كوب ماء كوب دقيق كوب حليب بودرة محمص معلقة كبيرة بيكنج بودر
للتزين:. حليب مكثف وجبنه كيري او قشطه ولوز او سوداني مكسر,,
الطريقه:.
هنحمص الحليب البودر ع نار هادئه لحد مايكون لونو بني لا تحرقو عشان لو اتحرق هيبقي طعمو مو لذيذ
بعد كده هنضرب ف خلاط العادي البيض و الفانليا بعد كده السكر بعد كده الزيت والمايا واخر حاجه هنحط الحليب المحمص ونضرب تاني
وبعدين هنصب الخليط ف طبق ونحط عليه دقيق وبيكنج بودر ونقلب كويس اوي بالمضرب اليدوي
وبعد ماخليط يتمزج مع بعضو هنجيب صينيه تكون صغيرا عشان الكيكه دي صغيره تكون مقاس 22
ونحط فيها زيت نبطنها بدقيق وف الفرن علطول
ولما تطلع هنضرب الحليب المكثف ف الخلاط وعليه الجبنه كيري او ملعقتين كبار قشطه ونحطهم ع الوجه وبعد كده نزينها بالوز او سوداني الخطوه دي ممكن تستغني عنها لان هيا طعم الكيكه اصلا روعه من غير حاجه يعني
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,
تاني كيكه بقي كيك بالشعيريه البكستانيه بجد روعه
المقادير:.
3 بيضات
1 كوب زيت
1 كوب سكر ناعم
1 كوب دقيق منخول
1 م ك باكنج باودر
2 كيس فانيليا
نص كوب حليب سائل او زبادي..انا استخدمت زبادي نصف كوب
و5 حبات جبنه كيري استبدلتها بجبنه دي
اي جبنه عندك كاسات تمشي حالها
الطريقه:.
هنضرب بيض بمضرب كهرباء ع سرعه عاليه جدا وبعد كده نضيف فانليا ونضرب بعد كده السكر ونضرب كتير تاني
وبعد كده جبنه والزيت والزبادي او حليب ونضرب جامد جدا
وبعد كده الدقيق وبيكنج بودر ونضرب كويس اوي ونحطها ف صينيه مبطنه بدقيق ونحط ع الوش شعيريه باكستانيه
هنكسرها بس
وع فكره شعيريه باكستانيه تفرق عن شعيريه بتاعت الاكل اوكي
بعد ماخرجت من فرن
وحطيت ع الوش حليب مكثف فقط
وطعمها بجد روعه
وان شا الله يكون عجبكم الوصفتين تابعوني ف مشاركه جايا هنزل كيك المالح بجبنه ولانشون وكيك التمر باذن الله ,,,
وياريت تقيم ورد وانتظرونننننني
منقووووول